محصول و خدمات | تعداد | جمع |
---|
استفاده از یک قالب اختصاصی یکی از روشهای زیباسازی در پروسه چاپ است. هر چند در بسیاری از موارد مثل طراحی جعبه و بستهبندی جزء ضروریات اولیه طراحی است. یک طراح حرفهای برای طراحی یک قالب موفق باید چند نکته را در نظر داشته باشد. مثلا یکی از ضروریترین نکات فضای زینک یا پلیت یا همان سطح مقوای به کار رفته است. ابعاد کلی قالب (طرح گسترده) باید تا حد امکان با اندازههای استاندارد مقوا در صنعت چاپ هماهنگ باشد. وقتی این اتفاق به درستی انجام نشود پرتی کار (فضای غیر قابل استفاده در چاپ) بیش از حد مجاز خواهد بود که شامل صرف هزینه مالی و زیست محیطی خواهد شد. به عکس زیر توجه کنید. مواردی که با هم مقایسه شدهاند به خوبی نشانگر فضای پرت کار هستند.
اگر چه در نظر گرفتن فضای مقوا یک امر حیاتیست، اما طراحان موفق هیچ گاه زیباییشناسی کار را فدای این فضا نمیکنند. بلکه با درنظر گرفتن فضای زینک از ابتدای شروع طراحی مباحث زیباییشناسی خود را هم پیش میبرند. البته مواردی هم وجود دارد که کفه ترازو به نفع یکی از این دو یعنی زیباییشناسی و فضای مقوا سنگین میشود که کاملا طبیعیست.
در کنار زیباییشناسی هر کار در نظر کاربردی بودن قالب بسیار اهمیت دارد. قالبهای زیبای بسیاری وجود دارند که به دلیل مناسب نبودن کاربرد آن برای محصول، دوباره از نو ساخته یا دستخوش اصلاحات میشوند. این خسارتها را می توان به سادگی با ساخت ماکت قبل از پروسه چاپ جبران کرد. با این حال طراحان آماتور متاسفانه به دلیل جلوگیری از مواجه شدن با مسائل ساخت ماکت از این کار صرفنظر میکنند و در بیشتر موارد دچار مشکل میشوند. پیشنهاد میکنیم حتی در مواردی که برایتان واضحست همه چیز درست و کامل طراحی شده ، یک ماکت نهایی بسازید و جزئیات طراحی خود را در آن چک کنید.
نکته قابل تأمل دیگر در طراحی قالب، در نظر گرفتن جنس و ضخامت مقوای مورد مصرف در پروسه چاپ است. گاهی اوقات یک قالب مشخص را نمیتوان برای دو جنس مشابه استفاده کرد و قالب نیاز به دستکاریهای کوچکی پیدا میکند.
در مجموع با داشتن خلاقیت و درنظر گرفتن همه مواردی که گفته شد و کنار هم قراردادن این جزئیات شما یک قالب استاندارد، کاربردی و زیبا خواهید داشت.
مرکز تخصصی چاپ و تبلیغات بعد سوم